Ambassadeur Europa Kinderhulp

Begin 2001 werd ik ambassadeur van Europa Kinderhulp. Vakantie zit er helaas voor veel kinderen uit zowel Nederland, als uit andere Europese landen niet in. De thuissituatie, of de totale leefomgeving, laat dat niet toe. Gelukkig voor deze kinderen is er de organisatie Europa Kinderhulp.

Deze organisatie zet zich in om kinderen die het beslist niet gemakkelijk hebben, drie onvergetelijke weken te bezorgen. Drie weken vakantie bij gasthouders in een gastgezin. Lekker loskomen van de dagelijkse sores. Loskomen van de dagelijkse misère en bijtanken om er weer tegen te kunnen. Gelukkig zijn er in Nederland, in alle provincie, nog veel mensen die zich willen inzetten voor het welzijn van de kinderen. Die deze kinderen liefdevol opvangen. Zo hebben vorig jaar 2400 kinderen uit verschillende plaatsen in Europa zo'n onvergetelijke vakantie gehad.

Zelf ben ik mee geweest naar Oost Europa om kinderen te halen. Kinderen die zijn blootgesteld aan de straling na de verschrikkelijke ramp met de kerncentrale in Tjernobil. Als je dan die bedrukte witte gezichtjes ziet, dan weet en begrijp je waarom het werk van Europa Kinderhulp zo belangrijk is. Als ze dan hier bij gastgezinnen zijn, zie je ze veranderen. Het worden weer echt kinderen, vrolijk en speels.

Europa Kinderhulp moet gesteund worden. Sponsors en giften zijn van harte welkom om het mooie werk voort te kunnen zetten. Om kinderen uit de verschillende landen te kunnen blijven halen. Bij Europa Kinderhulp wordt het geld uitstekend besteed. De organisatie voldoet volledig aan de normen die het CBF (Centraal Bureau Fondswerving) aan sponsorgelden en giften stelt. De gasthouders leveren hun bijdrage door de kinderen drie weken op te vangen.

Ik ben er trots op mijn bijdrage als ambassadeur te kunnen leveren. Nu u nog! Levert u ook een bijdrage? Kijk op de website van Europa Kinderhulp.

Terug