Mediatrainingen

Mediatraining Algemeen

Waarom mediatraining? Stromingen binnen de journalistiek verfoeien mediatrainingen. Hun collega's die deze trainingen geven worden niet altijd even aardig bejegend. Raar, waarom eigenlijk? Is het als journalist zo prettig iemand tegenover je te hebben die niet weet hoe de journalistiek werkt? Wat het betekent met een interview in de krant te komen. Wat het betekent voor de camera te staan en je verhaal te moeten doen. Wat het betekent een microfoon onder je neus geduwd te krijgen en voor de vuist weg vragen te moeten beantwoorden. Sommige journalisten roepen dat mediatrainingen juist worden gegeven om journalisten buiten de deur te houden. Om deuren gesloten te houden. Dat je leert hoe je journalisten het beste kunt afhouden. Absolute onzin allemaal.
meer...


Mediatraining voor hulpverleners

Met welke media krijg je te maken als medewerker van, politie, brandweer, ambulancedienst of andere hulpverleningsdiensten? Hoe ga je op straat met deze media om?
meer...


Mediatraining, de overval

Moet ik mij in mijn bedrijf laten overvallen door journalisten als Pieter Storms, Willibrord Frequin, of welke andere onderzoeksjournalist dan ook? Hoe ga ik met deze journalisten om?
meer...


Mediatraining bij rampen en calamiteiten

Een ramp of calamiteit, ben ik voorbereid? Wanneer is het een ramp of calamiteit? Wat doe ik dan met de media? Wie voert het woord? Hoe ga ik om met de publiciteit?
meer...


Vertrouwelijke stukken en lekken

Hoe ga je met vertrouwelijke stukken om? Waarom lekken mensen naar de pers of naar de concurrent?
meer...


Terug